Úprava tribun včetně výtahu na vnější straně pláště budovy zimního stadionu, Plzeň

Informace o projektu

Zadavatelem bylo statutární město Plzeň, projektantem kancelář RAVAL projekt.  Celkem bylo vybudováno devět skyboxů s kapacitou 72 míst se vstupem do hlediště, dále pak přípravna a sociální zařízení. Celková půdorysná délka vestavby je 38 m, šíře 6,5 m. Nosný systém tvoří ocelová konstrukce z HEB nosníků kotvená do železobetonových stupňů, stykovaná na místě o celkové hmotnosti cca 50 tun. Plášť tvoří sádrokartonové konstrukce. Podlahy jsou tvořeny z cetris desek. Skyboxy jsou mimo jiné vybaveny klimatizačními jednotkami, gastro technologiemi a elektrickou požární signalizací.

Klíčovým bodem pro úspěšnou realizaci byl plán organizace výstavby. Z důvodu neúnosnosti hrací plochy pro větší mechanizaci musel být veškerý materiál do haly dopravován za pomoci jeřábů a stavebního výtahu provizorně vybudovaným otvorem v plášti konstrukce haly přes výstupovou věž. Uvnitř haly byl přesun hmot pouze ruční záležitostí, a to včetně nosné ocelové konstrukce. Obtížná byla pak organizace postupu jednotlivých technologií a řemesel na místě, kdy se během jednoho dne na minimálním prostoru vystřídalo až 35 dělníků téměř na všech pracovních postupech. To vycházelo ze lhůty výstavby.

Práce byly zahájeny ihned po předání staveniště, 3. června 2016. Následně probíhaly nepřetržitě bez jediného dne volna až do 31. srpna 2016 tak, aby nové prostory byly připraveny na zahájení hokejové sezony. Díky stoprocentnímu nasazení všech zúčastněných se vše podařilo a po zahájení provozu lze konstatovat, že úspěšně.

Kontakt

Máte-li dotaz, týkající se této stavby, obraťte se na našeho zástupce:

Václav Vlček

ředitel závodu Severozápad

Napsat zprávu Zobrazit kompletní kontaktní údaje
Václav Vlček

Další reference

Snížení energetické náročnosti budovy Základní školy Plánická, Klatovy

Stavba byla prováděna v historické části města Klatovy dle požadavků a dohledu památkových orgánů. Byla provedena kompletní výměna výplní otvorů z plastových a hliníkových výplní.Zároveň byl proveden kompletní zateplovací systém včetně silikátové omítky a soklu Marmolit, zateplení střešního...

Zobrazit detail reference
Snížení energetické náročnosti budovy Základní školy Plánická, Klatovy

Nástavba na stávající objekt základní školy, Vejprnice

U stavby Základní školy ve Vejprnicích se jednalo o provedení nástavby 3. nadzemního podlaží na dvou učebních pavilonech, demolici a novou výstavbu stávajícího propojovacího pavilonu, opravu a rekonstrukci prostor a technologií učebních pavilonů v 1. a 2. nadzemním podlaží. Účel užívání objektu...

Zobrazit detail reference
Nástavba na stávající objekt základní školy, Vejprnice

Zobrazit všechny reference